0

Aktywne filtry

Kasza pęczak 1kg Bakamo

5,49 zł
Dostępność: 988 W magazynie
Kaszę jęczmienną produkuje się z jęczmienia (Hordeum vulgare L.). Od zarania dziejów Polski kasza jęczmienna jest najpopularniejszą z kasz. Jest głównym składnikiem krupniku, który ma ponad 1000 lat tradycji kulinarnej. Rozróżnia się kilka rodzai kaszy jęczmiennej ze względu na stopień obróbki ziarna i jego grubość. Najgrubszy jest pęczak, czyli całe ziarno jęczmienne pozbawione łuski. To także najcenniejsza dla naszego zdrowia odmiana tej kaszy. Pęczak jęczmienny kujawski to całe ziarno, pozbawione łuski, obtaczane i polerowane. Występuje w trzech odmianach, grubej, średniej i drobnej. Kasza jęczmienna perłowa, zwana także mazurską, to ziarno połamane na cząstki i polerowane. Tutaj także wyróżnia się kaszę grubą, średnią i drobną. Jest jeszcze kasza perłowa prażona oraz płatki jęczmienne.

Kasza pęczak 25kg opakowanie zbiorcze

89,00 zł
Dostępność: 1000 W magazynie

Kaszę jęczmienną produkuje się z jęczmienia (Hordeum vulgare L.). Od zarania dziejów Polski kasza jęczmienna jest najpopularniejszą z kasz. Jest głównym składnikiem krupniku, który ma ponad 1000 lat tradycji kulinarnej. Rozróżnia się kilka rodzai kaszy jęczmiennej ze względu na stopień obróbki ziarna i jego grubość. Najgrubszy jest pęczak, czyli całe ziarno jęczmienne pozbawione łuski. To także najcenniejsza dla naszego zdrowia odmiana tej kaszy. Pęczak jęczmienny kujawski to całe ziarno, pozbawione łuski, obtaczane i polerowane. Występuje w trzech odmianach, grubej, średniej i drobnej. Kasza jęczmienna perłowa, zwana także mazurską, to ziarno połamane na cząstki i polerowane. Tutaj także wyróżnia się kaszę grubą, średnią i drobną. Jest jeszcze kasza perłowa prażona oraz płatki jęczmienne.

Używamy plików cookies niezbędnych do funkcjonowania strony. Za Twoją zgodą możemy także użyć plików cookies, które nie są niezbędne, aby poprawić doświadczenie użytkownika i do analizy ruchu na stronie. Klikając „Zaakceptuj”, wyrażają Państwo zgodę na używanie cookies przez naszą stronę, tak jak opisano w „Polityce ciasteczek