Częste spożywanie śliwek reguluje pracę układu pokarmowego i pomaga zachować w organizmie równowagę kwasowo-zasadową co zapobiega zaparciom. Dzięki wysokiej zawartości potasu są też cennym produktem dla osób, które cierpią na nadciśnienie. W suszonych śliwkach znajdziemy również ogromne ilości antyoksydantów, które działają przeciwnowotworowo i hamują procesy starzenia skóry.
Orzechy brazylijskie są przede wszystkim znane z tego, iż poprawiają znacząco jakość męskiego nasienia, przyspieszają i usprawniają poruszanie się plemników. Dzieje się tak dlatego, że ten egzotyczny rodzaj orzechów zawiera największe ilości selenu spośród wszystkich dostępnych pokarmów (103 µg/100 g). Organizm przeciętnego człowieka potrzebuje natomiast zaledwie 55 µg tego pierwiastka.
na różne grubości, aby konsumenci mogli dostosować ich formę do swoich potrzeb.
Płatki migdałowe możemy podzielić wg tego z jakiego rodzaju migdała zostały wytworzone – blanszowanego czy migdała ze skórką.
Płatki migdałowe blanszowane. To płatki wytworzone z migdałów, z których uprzednio usunięto zewnętrzną skórkę skórkę. Migdały kroi się w cienkie, regularne i grube plasterki. Płatki mają kremowy, jasny kolor.
Płatki migdałowe naturalne. Do ich wytwarzania stosuje się migdały w formie naturalnej, które nie zostały poddane procesowi blanszowania. Płatki posiadają ciemną otoczkę, czyli skórkę.
Wartości odżywcze pestek dyni (w 100 g) Wartość energetyczna - 559 kcal Białko ogółem - 30.23 g Tłuszcz - 49.05 g Węglowodany - 10.71 g (w tym cukry proste 1.40 g) Błonnik - 6.0 g
Morele są najsmaczniejsze, gdy są całkowicie dojrzałe — dopiero wtedy powinny być zrywane. Jeśli zrobimy to przedwcześnie niestety, ale prawdopodobnie nie dojrzeją nawet położone na słońcu i nie osiągną pełni smaku. Dojrzałe surowe morele mają żółtą gładką skórkę pokrytą rumieńcem. Możesz je spożywać prosto z drzewa, dodawać do deserów, a także mięs i dań wytrawnych. Doskonale komponują się z daniami mącznymi, jak naleśniki, pierogi, knedle.
Rodzaj opakowania
Produkt jest pakowany w grube opakowania typu „doypack” posiadające zapięcie strunowe, zgrzewane w celu zachowania świeżości. Struna pozwala na wielokrotne otwieranie i zamykanie opakowania. Sposób pakowania przedstawia zdjęcie poglądowe na aukcji.
Sposób przechowywania
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Terminy przydatności
Wszystkie produkty posiadają długie terminy przydatności do spożycia, minimum 4 miesiące od daty zakupu.
Informacje o alergenach
Produkt może zawierać śladowe ilości produktów pakowanych w zakładzie, m.in. różne orzechy, sezam, soja, produkty zawierające gluten.
Wiórki kokosowe mogą też stanowić uzupełnienie jadłospisu, w którym są znaczne niedobory błonnika. Są cennym składnikiem diet niskowęglowodanowych, w których znacznemu obniżeniu ulega spożycie produktów roślinnych. Stąd też traktowane są jako uzupełnienie jadłospisu sportowców, którzy dodają je do koktajli białkowych, musli z płatkami owsianymi, ale także do serów i wielu innych produktów, również dań mięsnych.
Rodzaj opakowania
Produkt jest pakowany w grube opakowania typu „doypack” posiadające zapięcie strunowe, zgrzewane w celu zachowania świeżości. Struna pozwala na wielokrotne otwieranie i zamykanie opakowania. Sposób pakowania przedstawia zdjęcie poglądowe na aukcji.
Sposób przechowywania
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Terminy przydatności
Wszystkie produkty posiadają długie terminy przydatności do spożycia, minimum 4 miesiące od daty zakupu.
Informacje o alergenach
Produkt może zawierać śladowe ilości produktów pakowanych w zakładzie, m.in. różne orzechy, sezam, soja, produkty zawierające gluten.
Używamy plików cookies niezbędnych do funkcjonowania strony. Za Twoją zgodą możemy także użyć plików cookies, które nie są niezbędne, aby poprawić doświadczenie użytkownika i do analizy ruchu na stronie. Klikając „Zaakceptuj”, wyrażają Państwo zgodę na używanie cookies przez naszą stronę, tak jak opisano w „Polityce ciasteczek”