Morele są najsmaczniejsze, gdy są całkowicie dojrzałe — dopiero wtedy powinny być zrywane. Jeśli zrobimy to przedwcześnie niestety, ale prawdopodobnie nie dojrzeją nawet położone na słońcu i nie osiągną pełni smaku. Dojrzałe surowe morele mają żółtą gładką skórkę pokrytą rumieńcem. Możesz je spożywać prosto z drzewa, dodawać do deserów, a także mięs i dań wytrawnych. Doskonale komponują się z daniami mącznymi, jak naleśniki, pierogi, knedle.
Suszone jabłka:
obniżają poziom cholesterolu
wspierają odporność
wspomagają procesy trawienne
wspierają pracę serca
poprawiają pamięć i koncentrację
Suszone owoce to pyszna i zdrowa przekąska. To doskonały pomysł na to, by wyeliminować z diety słodycze i słone przekąski. Suszone owoce sprawdzą się zarówno w pracy, jak i w domu, w czasie jedzenia serialu czy filmu
Rodzaj opakowania
Produkt jest pakowany w grube opakowania typu „doypack” posiadające zapięcie strunowe, zgrzewane w celu zachowania świeżości. Struna pozwala na wielokrotne otwieranie i zamykanie opakowania. Sposób pakowania przedstawia zdjęcie poglądowe na aukcji.
Sposób przechowywania
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Terminy przydatności
Wszystkie produkty posiadają długie terminy przydatności do spożycia, minimum 4 miesiące od daty zakupu.
Informacje o alergenach
Produkt może zawierać śladowe ilości produktów pakowanych w zakładzie, m.in. różne orzechy, sezam, soja, produkty zawierające gluten.
Rodzaj opakowania
Produkt jest pakowany w grube opakowania typu „doypack” posiadające zapięcie strunowe, zgrzewane w celu zachowania świeżości. Struna pozwala na wielokrotne otwieranie i zamykanie opakowania. Sposób pakowania przedstawia zdjęcie poglądowe na aukcji.
Sposób przechowywania
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Terminy przydatności
Wszystkie produkty posiadają długie terminy przydatności do spożycia, minimum 4 miesiące od daty zakupu.
Informacje o alergenach
Produkt może zawierać śladowe ilości produktów pakowanych w zakładzie, m.in. różne orzechy, sezam, soja, produkty zawierające gluten.
Kandyzowana skórka pomarańczowa to idealny dodatek do różnorodnych ciast i deserów. Fantastycznie wzbogaca smak makowców, serników czy keksów. Nic nie stoi na przeszkodzie, by dodać ją do bożonarodzeniowego piernika. Dzięki niej stworzyć można apetyczne dekoracje na tortach i wielkanocnych mazurkach.
Częste spożywanie śliwek reguluje pracę układu pokarmowego i pomaga zachować w organizmie równowagę kwasowo-zasadową co zapobiega zaparciom. Dzięki wysokiej zawartości potasu są też cennym produktem dla osób, które cierpią na nadciśnienie. W suszonych śliwkach znajdziemy również ogromne ilości antyoksydantów, które działają przeciwnowotworowo i hamują procesy starzenia skóry.
Używamy plików cookies niezbędnych do funkcjonowania strony. Za Twoją zgodą możemy także użyć plików cookies, które nie są niezbędne, aby poprawić doświadczenie użytkownika i do analizy ruchu na stronie. Klikając „Zaakceptuj”, wyrażają Państwo zgodę na używanie cookies przez naszą stronę, tak jak opisano w „Polityce ciasteczek”