0

Płatki żytnie 1kg naturalne śniadanie Bakamo

6,49 zł
Brutto
Rodzaj opakowania Produkt jest pakowany w grube opakowania typu „doypack” posiadające zapięcie strunowe, zgrzewane w celu zachowania świeżości. Struna pozwala na wielokrotne otwieranie i zamykanie opakowania. Sposób pakowania przedstawia zdjęcie poglądowe na aukcji. Sposób przechowywania Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Terminy przydatności Wszystkie produkty posiadają długie terminy przydatności do spożycia, minimum 4 miesiące od daty zakupu. Informacje o alergenach Produkt może zawierać śladowe ilości produktów pakowanych w zakładzie, m.in. różne orzechy, sezam, soja, produkty zawierające gluten.
Ilość
Dodaj do listy życzeń

Płatki żytnie często są doceniane nawet przez osoby, które wcale nie należą do zagorzałych miłośników produktów zbożowych. Ich popularność wynika z szeregu zaskakujących właściwości, których nie mają znane z reklam telewizyjnych inne typy płatków zbożowych. Przede wszystkim są bardzo zdrowe – płatki żytnie zawierają szereg cennych soli mineralnych: magnez, potas, wapń i żelazo. Obfitują też w niezbędne do prawidłowego funkcjonowania organizmu mikroelementy, takie jak bor, cynk, fluor, fosfor, jod, kobalt, mangan, miedź. W płatkach żytnich obecne są też witaminy z grupy B: inozytol (B8), niacyna (B3), kwas foliowy (B9), kwas pantotenowy (B5) oraz witamina E. Jednak to wcale nie powyższa lista - choć niewątpliwie imponująca - robi największe wrażenie na ich konsumentach… Zwolennicy płatków żytnich przede wszystkim cenią je za najniższą spośród wszystkich płatków kaloryczność. Mówiąc wprost, nie tuczą – można jeść je bez obaw, że odcisną swoje piętno w okolicach brzucha, a w istocie jest wręcz przeciwnie. Płatki żytnie charakteryzują się wysoką zawartość błonnika, co czyni je nie tylko wartościową, ale także bardzo sycącą przekąską. Z tego względu są częstym elementem diet odchudzających – na długo zaspokajają głód i jednocześnie regulują przemianę materii. Wartości odżywcze produktu w 100 g: Wartość energetyczna: 1505 kJ/ 355 kcal Tłuszcze: 2,2 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,1 g Węglowodany: 75,0 g w tym cukry: 0,2 g Białko: 7,4 g Sól: 0,02 g
914 Przedmioty

Brak recenzji dla tego produktu.

12 innych produktów w tej samej kategorii:

Dostępność: 980 W magazynie
Płatki drożdżowe to przyprawa o niesamowitym smaku, która może znaleźć zastosowanie niemalże w każdej kuchni. Swoim wyglądem nie przypomina jednak klasycznych płatków, a raczej grubo zmieloną bułkę tartą. To jednak, nad czym warto się dużej zatrzymać w przypadku płatków drożdżowych, to ich smak. Choć jest bardzo delikatny, to można w nim wyczuć wyraźne nuty serowe oraz orzechowe. Niektórzy używają ich także jako zamiennika soli ze względu na lekko słony posmak. Wartość odżywcza produktu w 100 g: Wartość energetyczna: 1440 kJ/ 344 kcal Tłuszcze: 4 g W tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,7 g Węglowodany: 36,9 g w tym cukry: 12,4 g Białko: 51 g Sól: 0,18 g

Płatki ryżowe 20kg naturalne śniadanie

149,00 zł
Dostępność: 1000 W magazynie
Rodzaj opakowania Produkt jest pakowany w grube opakowania typu „doypack” posiadające zapięcie strunowe, zgrzewane w celu zachowania świeżości. Struna pozwala na wielokrotne otwieranie i zamykanie opakowania. Sposób pakowania przedstawia zdjęcie poglądowe na aukcji. Sposób przechowywania Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Terminy przydatności Wszystkie produkty posiadają długie terminy przydatności do spożycia, minimum 4 miesiące od daty zakupu. Informacje o alergenach Produkt może zawierać śladowe ilości produktów pakowanych w zakładzie, m.in. różne orzechy, sezam, soja, produkty zawierające gluten.
Dostępność: 1000 W magazynie
Rodzaj opakowania Produkt jest pakowany w grube opakowania typu „doypack” posiadające zapięcie strunowe, zgrzewane w celu zachowania świeżości. Struna pozwala na wielokrotne otwieranie i zamykanie opakowania. Sposób pakowania przedstawia zdjęcie poglądowe na aukcji. Sposób przechowywania Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Terminy przydatności Wszystkie produkty posiadają długie terminy przydatności do spożycia, minimum 4 miesiące od daty zakupu. Informacje o alergenach Produkt może zawierać śladowe ilości produktów pakowanych w zakładzie, m.in. różne orzechy, sezam, soja, produkty zawierające gluten.
Dostępność: Brak w magazynie
Rodzaj opakowania Produkt jest pakowany w grube opakowania typu „doypack” posiadające zapięcie strunowe, zgrzewane w celu zachowania świeżości. Struna pozwala na wielokrotne otwieranie i zamykanie opakowania. Sposób pakowania przedstawia zdjęcie poglądowe na aukcji. Sposób przechowywania Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Terminy przydatności Wszystkie produkty posiadają długie terminy przydatności do spożycia, minimum 4 miesiące od daty zakupu. Informacje o alergenach Produkt może zawierać śladowe ilości produktów pakowanych w zakładzie, m.in. różne orzechy, sezam, soja, produkty zawierające gluten.
Dostępność: 946 W magazynie
Rodzaj opakowania Produkt jest pakowany w grube opakowania typu „doypack” posiadające zapięcie strunowe, zgrzewane w celu zachowania świeżości. Struna pozwala na wielokrotne otwieranie i zamykanie opakowania. Sposób pakowania przedstawia zdjęcie poglądowe na aukcji. Sposób przechowywania Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Terminy przydatności Wszystkie produkty posiadają długie terminy przydatności do spożycia, minimum 4 miesiące od daty zakupu. Informacje o alergenach Produkt może zawierać śladowe ilości produktów pakowanych w zakładzie, m.in. różne orzechy, sezam, soja, produkty zawierające gluten.
Dostępność: 801 W magazynie
na różne grubości, aby konsumenci mogli dostosować ich formę do swoich potrzeb. Płatki migdałowe możemy podzielić wg tego z jakiego rodzaju migdała zostały wytworzone – blanszowanego czy migdała ze skórką. Płatki migdałowe blanszowane. To płatki wytworzone z migdałów, z których uprzednio usunięto zewnętrzną skórkę skórkę. Migdały kroi się w cienkie, regularne i grube plasterki. Płatki mają kremowy, jasny kolor. Płatki migdałowe naturalne. Do ich wytwarzania stosuje się migdały w formie naturalnej, które nie zostały poddane procesowi blanszowania. Płatki posiadają ciemną otoczkę, czyli skórkę.
Dostępność: 960 W magazynie
Rodzaj opakowania Produkt jest pakowany w grube opakowania typu „doypack” posiadające zapięcie strunowe, zgrzewane w celu zachowania świeżości. Struna pozwala na wielokrotne otwieranie i zamykanie opakowania. Sposób pakowania przedstawia zdjęcie poglądowe na aukcji. Sposób przechowywania Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Terminy przydatności Wszystkie produkty posiadają długie terminy przydatności do spożycia, minimum 4 miesiące od daty zakupu. Informacje o alergenach Produkt może zawierać śladowe ilości produktów pakowanych w zakładzie, m.in. różne orzechy, sezam, soja, produkty zawierające gluten.
Dostępność: 994 W magazynie
Płatki kukurydziane powstają na skutek procesu ekstruzji ziaren kukurydzy. Na początku gotuje się je, a następnie mieli na drobną papkę. Po tym zabiegu przesiewa się je przez sito, które pozwala nadać im odpowiedni kształt. Na koniec płatki kukurydziane są wypiekane w piecu. Pod wpływem wysokiej temperatury kurczą się, twardnieją i stają się niezwykle chrupiące. Wartość energetyczna 1607 kJ / 379 kcal Tłuszcz 1,6 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,2 g Węglowodany 81,3 g w tym cukry 8,6 g Błonnik 3 g Białko 8,3 g Sól 1,9 g

Używamy plików cookies niezbędnych do funkcjonowania strony. Za Twoją zgodą możemy także użyć plików cookies, które nie są niezbędne, aby poprawić doświadczenie użytkownika i do analizy ruchu na stronie. Klikając „Zaakceptuj”, wyrażają Państwo zgodę na używanie cookies przez naszą stronę, tak jak opisano w „Polityce ciasteczek