Jagody Goji 100g Suszone Owoce na słońcu Bakamo
5,19 zł
Brutto
Rodzaj opakowania
Produkt jest pakowany w grube opakowania typu „doypack” posiadające zapięcie strunowe, zgrzewane w celu zachowania świeżości. Struna pozwala na wielokrotne otwieranie i zamykanie opakowania. Sposób pakowania przedstawia zdjęcie poglądowe na aukcji.
Sposób przechowywania
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Terminy przydatności
Wszystkie produkty posiadają długie terminy przydatności do spożycia, minimum 4 miesiące od daty zakupu.
Informacje o alergenach
Produkt może zawierać śladowe ilości produktów pakowanych w zakładzie, m.in. różne orzechy, sezam, soja, produkty zawierające gluten.
Jagoda goji uznawana jest przez wiele osób zajmujących się tematyką żywienia za najzdrowszy pokarm na świecie. Wynika to z tego, iż w swoim składzie posiada, aż 19 aminokwasów, z czego 8 egzogennych ( organizm ludzki nie jest w stanie ich sam syntetyzować) oraz 21 cennych dla zdrowia pierwiastków (m.in. żelazo, wapń, cynk, miedź, selen). Jagody goji są bogatym źródłem witamin A, B1, B2, B6, E oraz C, której zawiera o 50 razy więcej niż cytrusy. Ponadto, są pełne silnych przeciwutleniaczy, w tym karotenoidów, likopenu, luteiny i polisacharydów. W rzeczywistości polisacharydy stanowią 5 – 8% suszonych jagód goji. Zawierają również duże ilości błonnika i białka. 100-gramowa porcja jagód goji dostarcza około 11 gramów białka, w porównaniu do zaledwie 1 grama białka na każde 100 gramów jagód lub malin.
Wartość odżywcza produktu w 100 g:
Wartość energetyczna: 1552 kJ / 367 kcal
Tłuszcz: 3,5 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
Węglowodany: 68 g
w tym cukry: 17 g
Białko: 12 g
Sól: 0,06 g
Brak recenzji dla tego produktu.