Rodzaj opakowania
Produkt jest pakowany w grube opakowania typu „doypack” posiadające zapięcie strunowe, zgrzewane w celu zachowania świeżości. Struna pozwala na wielokrotne otwieranie i zamykanie opakowania. Sposób pakowania przedstawia zdjęcie poglądowe na aukcji.
Sposób przechowywania
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Terminy przydatności
Wszystkie produkty posiadają długie terminy przydatności do spożycia, minimum 4 miesiące od daty zakupu.
Informacje o alergenach
Produkt może zawierać śladowe ilości produktów pakowanych w zakładzie, m.in. różne orzechy, sezam, soja, produkty zawierające gluten.
Jagoda goji uznawana jest przez wiele osób zajmujących się tematyką żywienia za najzdrowszy pokarm na świecie. Wynika to z tego, iż w swoim składzie posiada, aż 19 aminokwasów, z czego 8 egzogennych ( organizm ludzki nie jest w stanie ich sam syntetyzować) oraz 21 cennych dla zdrowia pierwiastków (m.in. żelazo, wapń, cynk, miedź, selen). Jagody goji są bogatym źródłem witamin A, B1, B2, B6, E oraz C, której zawiera o 50 razy więcej niż cytrusy. Ponadto, są pełne silnych przeciwutleniaczy, w tym karotenoidów, likopenu, luteiny i polisacharydów. W rzeczywistości polisacharydy stanowią 5 – 8% suszonych jagód goji. Zawierają również duże ilości błonnika i białka. 100-gramowa porcja jagód goji dostarcza około 11 gramów białka, w porównaniu do zaledwie 1 grama białka na każde 100 gramów jagód lub malin.
Wartość odżywcza produktu w 100 g:
Wartość energetyczna: 1552 kJ / 367 kcal
Tłuszcz: 3,5 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
Węglowodany: 68 g
w tym cukry: 17 g
Białko: 12 g
Sól: 0,06 g
Suszone jabłka:
obniżają poziom cholesterolu
wspierają odporność
wspomagają procesy trawienne
wspierają pracę serca
poprawiają pamięć i koncentrację
Suszone owoce to pyszna i zdrowa przekąska. To doskonały pomysł na to, by wyeliminować z diety słodycze i słone przekąski. Suszone owoce sprawdzą się zarówno w pracy, jak i w domu, w czasie jedzenia serialu czy filmu
Częste spożywanie śliwek reguluje pracę układu pokarmowego i pomaga zachować w organizmie równowagę kwasowo-zasadową co zapobiega zaparciom. Dzięki wysokiej zawartości potasu są też cennym produktem dla osób, które cierpią na nadciśnienie. W suszonych śliwkach znajdziemy również ogromne ilości antyoksydantów, które działają przeciwnowotworowo i hamują procesy starzenia skóry.
Rodzaj opakowania
Produkt jest pakowany w grube opakowania typu „doypack” posiadające zapięcie strunowe, zgrzewane w celu zachowania świeżości. Struna pozwala na wielokrotne otwieranie i zamykanie opakowania. Sposób pakowania przedstawia zdjęcie poglądowe na aukcji.
Sposób przechowywania
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Terminy przydatności
Wszystkie produkty posiadają długie terminy przydatności do spożycia, minimum 4 miesiące od daty zakupu.
Informacje o alergenach
Produkt może zawierać śladowe ilości produktów pakowanych w zakładzie, m.in. różne orzechy, sezam, soja, produkty zawierające gluten.
Morele są najsmaczniejsze, gdy są całkowicie dojrzałe — dopiero wtedy powinny być zrywane. Jeśli zrobimy to przedwcześnie niestety, ale prawdopodobnie nie dojrzeją nawet położone na słońcu i nie osiągną pełni smaku. Dojrzałe surowe morele mają żółtą gładką skórkę pokrytą rumieńcem. Możesz je spożywać prosto z drzewa, dodawać do deserów, a także mięs i dań wytrawnych. Doskonale komponują się z daniami mącznymi, jak naleśniki, pierogi, knedle.
Częste spożywanie śliwek reguluje pracę układu pokarmowego i pomaga zachować w organizmie równowagę kwasowo-zasadową co zapobiega zaparciom. Dzięki wysokiej zawartości potasu są też cennym produktem dla osób, które cierpią na nadciśnienie. W suszonych śliwkach znajdziemy również ogromne ilości antyoksydantów, które działają przeciwnowotworowo i hamują procesy starzenia skóry.
Kandyzowana skórka pomarańczowa to idealny dodatek do różnorodnych ciast i deserów. Fantastycznie wzbogaca smak makowców, serników czy keksów. Nic nie stoi na przeszkodzie, by dodać ją do bożonarodzeniowego piernika. Dzięki niej stworzyć można apetyczne dekoracje na tortach i wielkanocnych mazurkach.
Za dobroczynne właściwości suszonych fig odpowiedzialny jest również potas, który się w nich znajduje. Pomaga między innymi w utrzymaniu ciśnienia krwi na właściwym poziomie, prawidłowym funkcjonowaniu mięśni i układu nerwowego.
Suszone figi w diecie to również świetny sposób na to, aby dostarczyć do organizmu żelazo niezbędne m.in. do prawidłowej produkcji hemoglobiny oraz czerwonych krwinek czy utrzymania metabolizmu energetycznego na właściwym poziomie.
Co istotne, bakalie te stanowią również doskonałe źródło fosforu, magnezu, manganu, a także wyróżnia się wysoką zawartością miedzi, która pomaga np. w prawidłowym funkcjonowaniu układu nerwowego.
Używamy plików cookies niezbędnych do funkcjonowania strony. Za Twoją zgodą możemy także użyć plików cookies, które nie są niezbędne, aby poprawić doświadczenie użytkownika i do analizy ruchu na stronie. Klikając „Zaakceptuj”, wyrażają Państwo zgodę na używanie cookies przez naszą stronę, tak jak opisano w „Polityce ciasteczek”